Ομάδα Κύκλος

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΜΠΙΡΗ

Μαριάννα Λαμπίρη

Η Μαριάννα Λαμπίρη σπούδασε  στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος της Ασπασίας Παπαθανασίου από το 1991 μέχρι το 1994 ενώ το 1998 συμμετείχε στο 2ο Εργαστήρι Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.

Ως ηθοποιός στον Κινηματογράφο έχει συνεργασθεί με τους Μ. Νικολακάκη, Γ. Οικονομίδη, Γ. Διαμαντόπουλο, Κ. Σφήκα και Α. Δαμιανό και στο θέατρο μεταξύ άλλων με τους Δ. Κομνηνό, Στ. Ντουφεξή, Γ. Χουβαρδά και Στ. Λιβαθινό του οποίου υπήρξε και βοηθός.

Από το 2012 σκηνοθέτησε τα έργα «Δευτέρα Οδύσσεια» (Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης), «΄Ερως Θνητών Αθάνατος» (Ίδρ. Μ.Κακογιάννης), «Πυρηνική Κασσάνδρα» (Beton7), καθώς και δύο θεατρικά αναλόγια: «Ἀνασυνθέτοντας τὸν Ὁμηρικὸ ἦχο: Ἰλιάδος, Ῥαψῳδία-Α» (Ἐν Ἀθήναις Ἀρχαιολογικὴ Ἑταιρία), «Ψήγματα Ἀρχαίου Ἑλληνικοῦ Ἤχου» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
Η αγάπη που τρέφει για το Αρχαίο Δράμα και την Ψυχαγωγία με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, την οδήγησε πέρα από τις θεατρικές της σπουδές της, να προσανατολιστεί από το 1997 μέχρι σήμερα σε περαιτέρω σπουδή των τομέων της Συμβουλευτικής και Αυτογνωσίας.
Στόχος της είναι να σκηνοθετεί με γνώμονα τον Άνθρωπο, την Εξέλιξη και τη Θεραπεία του. Για το λόγο αυτό συνεργάζεται τα τελευταία 11 χρόνια με το διεθνούς φήμης Αμερικανό ψυχοθεραπευτή, συγγραφέα και ποιητή Dr. Edward Tick πάνω σε ζητήματα Θεραπείας μέσω του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.