Ομάδα Κύκλος

ΣΟΦΙΑ ΛΙΑΚΟΥ

Σοφία Λιάκου

Η Σοφία Λιάκου αποφοίτησε με άριστα από την δραματική σχολή του Πειραικού Συνδέσμου. Εχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και κλασικού τραγουδιού, αρχαίου δράματος, κινησιολογίας, σωματικού θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού και συστήματος Οrff.

Έχει συνεργαστεί με τούς σκηνοθέτες: Βάϊο Παγκουρέλη στην θεατρική ομάδα «Σμίλη» όπου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και τους Πέπη Οικονομοπούλου, Νικαίτη Κοντούρη, Στάθη Λιβαθινό, Νίκο Σακαλλίδη, Ευανθία Στιβανάκη, Βαγγέλη Παπαδάκη σε έργα των Αισχύλου, Ευριπίδη, Μαριβώ, Σαίξπηρ, Κάφκα, Ροΐδη, Μισίμα, Τσέχωφ. Για επτά χρόνια υπήρξε μέλος του «θεάτρου δρόμου Helix’» του Νίκου Χατζηπαπά, με το οποίο πήρε μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις του θεάτρου της επινόησης [devise theater] με σκηνοθέτες τoυς Αννα Τσίχλη, Όλγα Ποζέλη, Βίκη Μαστρογιάννη και Shirin Maanian.

Eχει πάρει μέρος στις ταινίες «Ηνίοχος» του Αλέξη Δαμνιανού και «Delivery» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθώς και στην βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Προσευχή» του Θανάση Νεοφωτίστου.
Συμμετείχε σε θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα για την ΕΡΤ.
Από το 2002 δουλεύει με παιδιά και εφήβους με νοητική στέρηση και αυτισμό, διδάσκοντας θεατρικό παιχνίδι, ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις σαν δημιουργός και σκηνοθέτις.